Internetsparen

  13 nov    Sparen

  Internetsparen is steeds populairder

  De computer speelt een steeds belangrijkere rol in ons leven. Zelfs sparen is mogelijk door alleen maar gebruik te maken van je computer. In plaats van voor een traditionele spaarrekening, kan men namelijk ook een internet spaarrekening openen. Alle handelingen die met deze spaarrekening te maken hebben, voert u uit op de computer, dus de stortingen, overboekingen en inzage in de spaarrekening. U kunt dan op ieder moment van de dag wanneer het u het beste uitkomt, bezig zijn met uw financiële zaken. Op het gebied van veiligheid kan wel gesteld worden dat bankieren via internet erg veilig en betrouwbaar is en de banken besteden erg veel aandacht aan deze aspecten. Daarnaast dient u er natuurlijk zelf zorg voor te dragen dat uw eigen computer veilig is.

  Internetsparen en de hoogte van de rente

  Een ander belangrijk kenmerk van internetsparen is dat de rente over het algemeen hoger is dan die welke voor traditionele spaarrekeningen bij dezelfde bank wordt gehanteerd. Dit komt omdat u alle handelingen zelf doet en de bank dus zelf minder kosten hoeft te maken. Maar welke vorm van internetsparen levert nu eigenlijk de hoogste rente op?

  Hoe en waar krijgt u de hoogste rente bij internetsparen

  Wanneer u de diverse vormen van internetsparen met elkaar wilt vergelijken om zodoende de hoogste rente te vinden, dan moet u allereerst per vorm van internetsparen precies weten wat de mogelijkheden en voorwaarden zijn van een bepaalde internet spaarrekening. De hoogte van de rente wordt namelijk beïnvloed door de voorwaarden en mogelijkheden. Over het algemeen is het zo dat wanneer u minder vrijheid kiest, dus het geld langer vastzet en minder flexibel bent voor wat betreft stortingen en opnames, de rente hoger is.

  Om u te helpen door de bomen het bos nog te zien, zijn er diverse websites waar alle spaarrentes van internetsparen al voor u overzichtelijk gepresenteerd worden. Bij iedere spaarvorm worden ook de eventueel beperkende voorwaarden genoemd. U krijgt zo een duidelijk beeld van welke banken en andere financiële instellingen de hoogste actuele spaarrente bieden op hun internetspaarrekeningen.

  Aandachtspunten bij internetsparen met de hoogste rente

  Wanneer u kiest voor de internet spaarrekening met de hoogste rente, lees dan altijd de voorwaarden goed door. Informeer u over alle voorwaarden die gelden, zodat u zeker weet dat en wanneer deze hoogste rente geldt. Het zou een nare verrassing zijn wanneer ineens blijkt dat die hoogste rente maar een half jaar geldt, terwijl u uw geld wel twee jaar vast moet zetten. Het is ook aan te raden om na te gaan of de betreffende instelling onder toezicht staat van DNB. U kunt er dan namelijk op vertrouwen dat wanneer de bank bijvoorbeeld failliet zou gaan, u verzekerd bent tot een bepaald bedrag.

  0
  0
  0
  0