Leningaanvragen flink gestegen

  29 okt    Lenen

  De afgelopen jaren is het aantal leningaanvragen onder de huishoudens flink gestegen. Dit is mede ingegeven door het economisch klimaat, waarbij veel mensen moeite hebben om maandelijks rond te komen. Volgens het NIBUD had een op de twee huishoudens in Nederland een lening het afgelopen jaar. Het percentage was drie jaar geleden opmerkelijk lager met 37 %. Hypotheken en rood staan worden overigens niet meeberekend. Ook het aantal Nederlanders dat regelmatig rood staat is flink toegenomen. Langzaam maar zeker is de leencultuur toch een beetje doorgeslagen in ons land.

  Is een lening namelijk wel echt noodzakelijk en wanneer nou eigenlijk wel of juist niet te lenen? Waar moet er bovendien op gelet worden bij het afsluiten van een lening? Vaak zijn leningen niet eens noodzakelijk en kan er door een gepaste budgettering voor gezorgd worden dat er maandelijks zelfs gespaard kan worden. Zo kunnen mensen veel doen om eventueel te bezuinigen. Dit begint al bij de vaste lasten en vaste aankopen. Is een aankoop van een nieuwe auto wel zo verstandig in een tijd waarin niets zeker lijkt? Een lening is immers niet gratis en de rentepercentages zijn vaak hoog.

  Het maandelijks aflossen valt niet mee als er zich een financiƫle tegenvaller voordoet. Bekijk dus altijd goed uw situatie en kies alleen voor een lening, indien die echt noodzakelijk is. Een afspraak met een kredietadviseur zou kunnen betekenen dat uw financieel advies op maat zou kunnen krijgen.

  0
  0
  0
  0