Vereisten van een geldig testament

  27 nov    Geld

  erfrecht advocaat de bakkerOm een testament te kunnen gelden, moet het voldoen aan bepaalde wettelijke formaliteiten. Er zijn ernstige gevolgen van een testament dat als u deze formaliteiten niet volgt, het testament volledig wordt genegeerd. Er hier enkele richtlijnen met betrekking tot het creƫren van een geldige testament.

  Meerderjarigheid

  Om een persoon een geldige testament te kunnen laten maken, moet hij of zij wettelijk zijn. De leeftijd van de meerderheid 18 jaar geldt. Er kunnen echter uitzonderingen zijn.

  Wettelijke capaciteit

  De persoon die het testament maakt, moet op het moment van de oprichting van het testament een gezond verstand hebben. De test om te bepalen of de persoon de nodige capaciteit heeft, is als de testateur weet dat hij of zij een testament heeft gemaakt, het effect ervan begrijpt, de aard en omvang begrijpt en begrijpt wat hij of zij heeft.

  Vrijwillige bedoeling

  Daarnaast moet een testateur vrijwillig een test uitvoeren. Als hij of zij onderworpen werd aan het ondertekenen van een testament of ondertekend, wordt de test niet geacht geldig te zijn. In plaats daarvan moet hij of zij de intentie hebben om een ??herroepbare dispositie van het eigendom te maken die effectief is op het moment van de dood.

  Genaamd eigendom

  Een testament moet beschikken over eigendom dat deel uitmaakt van de decedent. Het kan alle eigendommen en activa vermelden die de testateur bezat op het moment dat het testament is gemaakt als onderdeel van de tekst van het testament of in een aparte planning die in de test wordt genoemd.

  De begunstigden

  Het testament moet vermelden dat de eigendom wordt afgezet door het over te dragen aan een bepaalde persoon of entiteit die kan worden vastgesteld. Dit kan zijn voor een persoon, een bedrijf, groep mensen (zoals mijn levende kinderen of kleinkinderen) of liefdadigheidsorganisaties.

  Uitvoerder

  Een executeur moet ook in een testament worden genoemd. Dit is de persoon die de instructies van de wil volgt. Als een executeur niet is genoteerd, kan de rechter een aanstellen.

  Heeft u een erfrecht specialist nodig? Ga dan voor De Bakker advocaat.

  0
  0
  0
  0