Eigen vermogen opeten of toch niet?

  9 apr    Geld

  Enige tijd geleden werd bekend dat de verschillende gemeentes in Nederland zelf gaan beslissen of zij het nodig achten dat mensen eerst hun eigen vermogen opeten alvorens men een bijstandsuitkering kan aanvragen. Toch wil de Tweede Kamer een uitzondering gaan maken voor alle ZZP’ers in Nederland, zo is de afgelopen week bekend gemaakt door staatssecretaris Jette Klijnsma (Sociale Zaken).

  Tijdelijke regeling voor ZZP’ers met eigen vermogen

  De ZZP’er die wat spaargeld achter de hand heeft hoeft dit vanaf volgend jaar niet meer op te eten alvorens bijstandsgerechtigd te zijn. Om er zeker van te zijn dat deze tijdelijke regeling doorgang kan vinden moet het wetsvoorstel wel voor 1 Maart 2015 binnen zijn bij de Tweede Kamer. Volgens Klijnsma gaat de definitieve regeling niet lukken voor het begin van het nieuwe jaar, maar dit zou vanaf 2016 wel mogelijk zijn.

  Volgens een aantal verschillende politieke partijen moet het afgelopen zijn met het feit dat een ZZP’er eerst zijn spaargeld en pensioen op moet eten alvorens aanspraak te kunnen maken op bijstand. In de nieuwe regeling zal het voor de ZZP’er een stuk aangenamer zijn, aangezien het pensioen veilig gesteld zal gaan worden door de regering. Volgens Klijnsma lukt het niet om dit voor het begin van 2015 allemaal te regelen, aangezien er een hoop bijkomende regels en plichten aan de verandering onderhevig zijn.

  0
  0
  0
  0