Een scooterverzekering afsluiten; dit zijn uw opties

  29 jun    Geld
  Scooterverzekering

  Wilt u een scooterverzekering afsluiten? Dat kiest u waarschijnlijk voor een contract waar u weer een jaar aan vast zit. Dat is een lange tijd en daarom is het belangrijk dat u dit goed doet. Een scooterverzekering afsluiten doet u dus niet zomaar en het is zaak dat u een regeling vindt die binnen uw budget valt, die aansluit bij uw benodigdheden en ook waarmee u zich comfortabel voelt. U moet zelfverzekerd uw scooter op kunnen stappen en zich geen zorgen maken over eventuele schadeclaims. De onderstaande informatie helpt u bij het maken van de juiste beslissingen.

  Een scooterverzekering afsluiten met de juiste dekking

  Een eerste keuze die de meeste mensen maken die een scooterverzekering afsluiten willen is die van de dekking. U kiest dan voor een basisverzekering die u eventueel later uit kunt breiden. De dekking die u kiest is meestal bepaald door de leeftijd van uw scooter en de marktwaarde. Hoe jonger en hoe waardevoller, hoe beter de dekking moet zijn. Er zijn dan drie opties:

  • WA verzekering: u heeft minimaal een WA verzekering  nodig als u met uw scooter de weg op wilt gaan. U bent dan alleen verzekerd voor schade die u bij anderen aanricht. U kunt een WA scooterverzekering afsluiten als uw scooter oud is en weinig waarde heeft. Dit is de goedkoopste optie, maar dus ook de optie met de meest beperkte dekking.
  • WA beperkt casco: is uw scooter nog vrij jong en heeft deze ook nog een goede marktwaarde, dan gaat u waarschijnlijk WA beperkt casco scooterverzekering afsluiten. U bent dan verzekerd voor schade bij anderen en voor onvoorziene schade als gevolg van brand, diefstal, joyriding, uitzonderlijke weersomstandigheden, vallende voorwerpen en een botsing met dieren, bijvoorbeeld.
  • Allrisk: met een allrisk verzekering bent u eigenlijk bijna overal voor verzekerd. Het is een WA beperkt casco dekking plús een vergoeding van schade aan uw eigen scooter na een aanrijding die u zelf heeft veroorzaakt. Dit is de duurste optie, maar het geeft u ook de meeste zekerheid. Heeft u een nieuwe en waardevolle scooter, dan is een allrisk verzekering afsluiten een goed idee.

  Wel of geen aanvullende verzekering afsluiten?

  Nadat u de juiste dekking gekozen heeft, kunt u een aanvullende verzekering aan uw scooterverzekering toevoegen. Hiermee past u uw basisverzekering aan op uw eigen behoeften en krijgt u in sommige bijzonder handige gevallen ook een vergoeding. De meeste verzekeraars bieden twee aanvullende verzekeringen aan. Denk hier goed over na als u een scooterverzekering afsluiten gaat. Zo is er de Ongevallen voor Opzittenden verzekering, waarmee u de bestuurder en de passagier verzekert als ze in een ongeval terecht komen en bijvoorbeeld (tijdelijk) invalide raken. De Rechtsbijstandsverzekering is voor het geval u betrokken bent bij een ongeval en u juridische hulp nodig heeft. De kosten voor die hulp worden dan door uw scooterverzekering vergoed.

  De juiste eigen risico bijdrage kiezen

  Gaat u een scooterverzekering afsluiten, dan kunt u niet zelf het eigen risico bedrag uitkiezen. De meeste verzekeraars hebben hier een vaste regeling voor en deze verschillen per verzekeraar. Het is dus zeker een punt om in de gaten te houden en om mogelijk te gebruiken als u gaat kiezen en uw scooterverzekering afsluiten gaat. Soms hanteert een verzekeraar een vast bedrag. Deze is dan hoger als er ook mensen van jonger dan 25 jaar van de scooter gebruik maken of als de scooter niet goed vergrendeld is. Andere verzekeraars hanteren een percentage van de claim die u betaalt, bijvoorbeeld 10 procent. Bekijk de eigen risico bijdrage goed voordat u de scooterverzekering gaat afsluiten, zodat u niet voor verrassingen komt te staan als u toch een claim moet indienen.

  Een goede vergelijkingssite uitkiezen

  Een scooterverzekering afsluiten betreft dus belangrijke keuzes over de inhoud van de verzekering, maar ook het kiezen van de vergelijkingssite is belangrijk. Zonder een goede vergelijkingssite kunt u nooit zeker weten dat u de beste scooterverzekering kiest uit het totale aanbod. Daarom moet de vergelijkingssite aan een aantal belangrijke voordelen voldoen.

  • Kies voor een vergelijkingssite met een keurmerk. U weet dan zeker dat de resultaten objectief gepresenteerd worden en dat de vergelijkingssite geen onderliggende deals met verzekeraars heeft gesloten. Een scooterverzekering afsluiten via een onafhankelijke website met een keurmerk is veilig.
  • Zorg er ook voor dat de vergelijkingssite de meeste en het liefste alle verzekeraars vergelijkt. U kunt alleen de beste scooterverzekering afsluiten als u alle opties heeft kunnen zien. Soms zal dat betekenen dat u meerdere vergelijkingssites gebruikt. 
  • Ook de filters die de vergelijkingssite aanbiedt zijn belangrijk. Hiermee maakt u een selectie uit het complete aanbod en zorgt u ervoor dat u alleen de scooterverzekeringen ziet die ook daadwerkelijk relevant voor u zijn. Het is dan ook belangrijk dat de vergelijkingssite de juiste filters aanbiedt voor uw specifieke vergelijking.

  Recensies betrekken bij uw keuze

  Met de bovenstaande informatie kunt u al een zeer grondige vergelijking uitvoeren en de scooterverzekering afsluiten met de beste prijs en de beste inhoud voor uw situatie. Wilt u echt zeker weten dat u de beste scooterverzekering kiest, dan betrekt u ook recensie. Deze vindt u vrij gemakkelijk online. Recensies zijn erg waardevol, omdat u leest over de ervaringen van de huidige klanten. En wie kan u beter vertellen over de klantenservice, de dienstverlening en ervaring met een bepaalde verzekeraar. Deze stap voert u uit na de vergelijking en voordat u een scooterverzekering afsluiten gaat. Het geeft u een extra bevestiging over de kwaliteit van een verzekeraar en de keuze of juist afwijzing van een bepaald aanbod.

  De beste scooterverzekering afsluiten

  Met de bovenstaande informatie moet het mogelijk zijn om goed voorbereid aan uw vergelijking te beginnen en er zeker van te zijn dat u de beste scooterverzekering kunt afsluiten voor uw situatie. De vergelijking zal vrij snel verlopen, omdat u de filters heeft gebruikt en u weet wat u wilt. Doe dit elk jaar, omdat het aanbod van de verzekeraars regelmatig verandert en u dan mogelijk acties en aanbiedingen misloopt. Met deze informatie kunt u een scooterverzekering afsluiten en u hoeft zich daar het hele komende jaar geen zorgen meer over te maken.

  0
  0
  0
  0